Skip Navigation or Skip to Content

Week van de Veiligheid 2024: doe jij al mee?

4 juli 2024
1 min leestijd

Van 7 t/m 12 oktober 2024 is het de Week van de Veiligheid! Elk jaar staat de Week van de Veiligheid in het teken van veiliger ondernemen. We richten ons op het bewust maken van ondernemers over veiligheidsrisico's en hoe je die kunt verminderen.

Thema 2024: Agressie en geweld

Dit jaar zoomen we in op agressie en geweld. Meer ondernemers dan ooit ervaren hiermee problemen. Dat kan gaan van een boze klant tot ernstige bedreigingen.

Uitdagingen in de horeca

Specifiek in de horeca is agressie een groot probleem, vaak verergerd door alcohol. Maar liefst 25% van de horecamedewerkers heeft hier jaarlijks mee te maken. Dat zijn rond de 85.000 incidenten waarbij klanten uit de bocht vliegen.

Hoe bescherm je jezelf en je zaak?

Als ondernemer ben je druk met allerlei uitdagingen. Toch is het cruciaal om stil te staan bij veiligheid. Tijdens onze evenementen leer je alles over het voorkomen en aanpakken van agressie. Denk aan het herkennen van eerste tekenen van agressie of het veilig inrichten van je zaak.

Doe mee en leer!

Schrijf je in voor een evenement of zet zelf iets op de agenda tijdens deze week. Een kans om samen met je team en andere ondernemers te leren hoe je een veiligere omgeving creƫert.

Gratis campagnemateriaal beschikbaar!

Organiseer je een training, webinar, of een andere activiteit om mensen te leren omgaan met agressie en geweld? Maak dan gebruik van het gratis campagnemateriaal dat beschikbaar is via de Week van de Veiligheid website. Hier vind je alle materialen met het nieuwe logo van 2024, speciaal ontworpen om je activiteiten te ondersteunen.

Extra hulp nodig?

Voor praktische tips en meer diepgang, lees deze blogs:

  1. Hoe voorkom je agressie en geweld in jouw onderneming?
  2. Wat kun je doen bij agressie en geweld in jouw onderneming?
  3. Hoe train je jouw personeel om met agressie en geweld om te gaan?

Voor een overzicht van alle evenementen, bezoek onze agenda-pagina.

Ga naar de website van de Week van de Veiligheid