Skip Navigation or Skip to Content

Voorkom GPS-diefstal: tips en tools

28 mei 2024
1 min leestijd

In de wereld van de landbouw, waar technologische innovaties steeds prominenter worden, is de beveiliging van dure apparatuur zoals GPS-systemen een groeiende zorg. Het verlies van deze apparatuur door diefstal leidt niet alleen tot financiële schade, maar vormt ook een bedreiging voor de veiligheid van boeren.

Een slimme start: gebruik de stop diefstal-markeerset

Een effectieve manier om GPS-apparatuur te beveiligen is door gebruik te maken van de ‘Stop Diefstal-Markeerset’. Als lid van of verzekerd via Cumela, kun je deze set gratis bestellen. Vergeet ook niet de ‘Stop Heling-app’ te downloaden voor iOS of Android, een essentiële tool voor het registreren van je apparatuur.

Waarom jouw GPS-apparatuur een doelwit is

Deze technische hulpmiddelen, vooral GPS-systemen, zijn zeer gewild bij dieven. De kosten van deze systemen kunnen variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s. Deze apparatuur speelt een cruciale rol in precisielandbouw, waarbij automatisering en efficiënt ruimtegebruik centraal staan.

Het gevaar van professionele bendes

Het is belangrijk om te beseffen dat de diefstal van dergelijke apparatuur vaak het werk is van professionele bendes. Deze criminele organisaties opereren regionaal en in golven, waarbij ze soms terugkeren naar eerdere slachtoffers. Het is dus essentieel om proactief te zijn in het beveiligen van je apparatuur.

Onderneem actie; markeer en registreer

Neem het heft in eigen handen:

  1. Bestel en gebruik de ‘Stop Diefstal-Markeerset’.
  2. Download en gebruik de ‘Stop Heling-app’ voor het registreren van serienummers.
  3. Markeer je apparaten en demonteer ze indien mogelijk voor veilige opslag.

Belang van een goede verzekering

Een goede verzekering kan cruciaal zijn bij diefstal. Controleer je polis zorgvuldig en zorg dat je apparatuur goed verzekerd is. Onthoud dat sommige verzekeringen voorzorgsmaatregelen kunnen vereisen – neem bij twijfel contact op met je verzekeraar.

Vermijd confrontatie

Hoewel het verleidelijk kan zijn om dieven zelf te confronteren, is het van groot belang om veiligheid voorop te stellen. Als je een inbraak vermoedt, bel dan direct 112 en volg de instructies van de politie op. Je apparatuur is waardevol, maar jouw veiligheid is onbetaalbaar.

Door deze stappen te volgen, kun je de kans op diefstal van je kostbare GPS-apparatuur aanzienlijk verminderen. Wees alert, wees voorbereid en bescherm wat van jou is.