Skip Navigation or Skip to Content

Hoe ga je als werkgever om met alcohol en drugs op de werkvloer?

23 mei 2024
1 min leestijd

Het gebruik van alcohol en drugs op de werkvloer kan ernstige gevolgen hebben voor zowel de veiligheid als de productiviteit binnen je bedrijf. Maar wat kun je als ondernemer doen om dit te beheersen? Dit blog biedt inzichten in preventie, herkenning van signalen en beleidsontwikkeling om deze uitdagingen aan te pakken.

De impact van alcohol en drugs op de werkvloer

Alcohol- en drugsgebruik kan leiden tot verminderde werkprestaties, veiligheidsrisico’s en zelfs juridische complicaties. Vooral in beroepen waar veiligheid cruciaal is, zoals bij het bedienen van machines of rijden van voertuigen, kan intoxicatie desastreus zijn. Maar ook op kantoor kan misbruik van deze middelen leiden tot productiviteitsverlies en een verstoorde werksfeer.

Preventieve maatregelen en beleid

Het opstellen van een helder Alcohol-, Drugs- en Medicijnbeleid (ADM-beleid) is essentieel. Dit beleid moet duidelijke regels en procedures bevatten over het gebruik van deze middelen op de werkvloer. Elementen om in dit beleid op te nemen zijn:

  • Regels en afspraken: duidelijke richtlijnen over wat wel en niet toegestaan is.
  • Preventie en bewustwording: trainingsprogramma’s om werknemers te informeren over de risico’s.
  • Begeleiding en zorg: ondersteuning bieden aan werknemers die worstelen met verslaving.
  • Handhaving en disciplinaire maatregelen: stappen die worden ondernomen bij overtredingen van het beleid.

Signalen herkennen

Het herkennen van alcohol- of drugsgebruik kan uitdagend zijn. Signalen kunnen variëren van fysieke symptomen zoals grote pupillen of ongewone vermoeidheid tot gedragsveranderingen zoals teruggetrokkenheid of agressiviteit. Alertheid op deze signalen kan helpen bij vroegtijdige interventie.