Winkelgebied
Hoe houd je als ondernemer je winkelgebied veilig en aantrekkelijk?
Agressieve klanten, vandalisme, hangjongeren, winkeldiefstal of een overval; het zijn problemen waar veel winkelgebieden mee te maken krijgen. Dit kan zorgen voor flinke schade, voor omzetderving en hierdoor kunnen ondernemers, medewerkers en bezoekers zich onveilig voelen. Wat kun je als ondernemer doen om het winkelgebied veilig en aantrekkelijk te houden?
Wat kun je als ondernemer doen?
1) Train je medewerkers
Helaas kunnen jij en je medewerkers te maken krijgen met weerstand en agressief gedrag van klanten. Hoe kun je winkeldiefstal tegengaan en hoe kun je handelen bij agressie? Wij geven gratis workshops. Neem contact op met René Nouwens, projectleider horeca en winkelgebieden, of vul dit formulier in.
2) Werk samen met andere ondernemers, gemeente, politie en brandweer
Deze problemen kun je niet alleen zelf oplossen. Ook de gemeente, politie en brandweer kunnen dit niet alleen. Wil je problemen binnen een winkelgebied echt goed aanpakken? Dan vereist dit een goede samenwerking tussen publieke en private partijen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een traject voor het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelgebieden (KVO-W). Tijdens dit traject onderzoeken jullie gezamenlijk welke maatregelen er getroffen moeten worden om de veiligheid en aantrekkelijkheid van het winkelgebied te vergroten. Het doel hiervan is om partijen samen te brengen, problemen inzichtelijk te maken en samen op te lossen. Wil jij dit opstarten voor jouw winkelgebied? Neem contact op met René Nouwens of vul dit formulier in.
3) Maak jouw winkelgebied veiliger met een collectief winkelverbod
Heb je last van hardnekkige overlastgevers of winkeldieven? Een collectief winkelverbod kan de oplossing zijn. Als een overlastgever herhaaldelijk voor problemen zorgt, kan hem of haar de toegang tot alle deelnemende winkels in het gebied worden ontzegd. Voor een collectief winkelverbod is wel een vergunning nodig van de Autoriteit Persoonsgegevens. Wij ondersteunen je met het opzetten van een collectief winkelverbod met hulpmiddelen, een goedgekeurd registratiesysteem en jaarlijkse evaluatie. Neem voor meer informatie contact op met René Nouwens of vul dit formulier in.
4) Laat een veiligheidsscan uitvoeren
Wil jij weten welke maatregelen jij kan nemen om de bedrijfsveiligheid te verbeteren? Op aanvraag van brancheorganisaties en ondernemersverenigingen bieden wij veiligheidsscans voor detailhandel aan. Hierbij wordt er bij iedere onderneming een individuele scan gemaakt. De nadruk ligt hierbij op voorlichting en verhogen van de weerbaarheid. Neem voor meer informatie contact op met René Nouwens of via dit formulier.
5) Bescherm je bedrijf tegen cybercriminaliteit
Een cyberaanval kan niet alleen je bedrijfsvoering stilleggen, maar ook leiden tot ernstige reputatieschade en in sommige gevallen zelfs tot faillissement. Het is daarom belangrijk om je systemen en gegevens goed te beveiligen en de bewustwording van je medewerkers op dit gebied te vergroten. Voor meer informatie over hoe je dit kunt doen, bezoek onze themapagina over cybercrime. Word je toch slachtoffer, dan kun je op de Hackhelpdesk vinden wat je kunt doen om de schade te beperken en herstel in gang te zetten.
6) Zie je iets verdachts? Meld het!
Zie je verdachte situaties in jouw omgeving of ben je benaderd door criminelen? Meld dit dan bij de wijkagent of via 0900-8844. Liever anoniem melden? Dit kan via Meld Misdaad Anoniem. Neem contact op met Team Criminele Inlichtingen wanneer je signalen opvangt over een ernstig misdrijf.
Evenementen
Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten voor een veilig winkelgebied. Deelname is voor jou als ondernemer gratis. Meld je hier aan voor een van onze evenementen. Wil je als gemeente of ondernemersvereniging zelf een bijeenkomst organiseren met ons? Neem dan contact op met René Nouwens, projectleider Horeca & Winkelgebied.