Skip Navigation or Skip to Content

Transport en logistiek

Transport & logistiek: bescherm jouw bedrijf tegen criminaliteit

Binnen deze sector liggen risico’s op ladingdiefstal of een cyberaanval constant op de loer. Ook bestaat de kans dat een criminele organisatie jouw diensten wil misbruiken voor het vervoer van illegale goederen zoals drugs of wapens. Dergelijke incidenten kunnen grote schade aan jouw bedrijf toebrengen, zowel financieel als aan jouw reputatie.

Wat kun je als ondernemer doen om deze risico's te minimaliseren?

1) Gratis training en bewustwording

Maak ondermijnende criminaliteit bespreekbaar binnen jouw bedrijf. Het is belangrijk dat zowel de kantoormedewerkers als de chauffeurs verdachte signalen herkennen en weten waar ze deze kunnen melden. Speciaal voor deze doelgroep hebben wij een e-learning ontwikkeld. Deze e-learning verhoogt de bewustwording van jouw medewerkers. Kijk hier voor meer informatie.

2) Neem maatregelen om ladingdiefstallen te beperken

Ladingdiefstal is een groot en veelvoorkomend probleem. Voor je het weet wordt de lading uit je oplegger gestolen of nemen ze je gehele oplegger mee. Criminele organisaties gaan hierin zeer brutaal en doortastend te werk, dit doen zij vaak in een strak georganiseerd groepsverband. Ontdek hier tips om ladingdiefstal te voorkomen. Wij bieden ook een workshop aan genaamd “Hoe beperk je het risico op ladingdiefstal?”. Hierin nemen onze projectleider Logistiek en Transport en een ervaringsdeskundige je mee in de denk en werkwijze van criminele organisaties in relatie tot ladingdiefstal. Vervolgens worden er slimme inzichten en handelingsperspectieven geboden hoe je jezelf een zo onaantrekkelijk mogelijk doelwit maakt. Neem voor meer informatie contact op met Jurgen Schraa of via dit formulier.

3) Bescherm je bedrijf tegen cybercriminaliteit

Een cyberaanval kan niet alleen je dagelijkse operatie stilleggen, maar ook leiden tot ernstige reputatieschade en in sommige gevallen zelfs tot faillissement. Het is daarom belangrijk om je systemen en gegevens goed te beveiligen en de bewustwording van je medewerkers op dit gebied te vergroten. Voor meer informatie over hoe je dit kunt doen, bezoek onze themapagina over cybercrime. Mocht je toch slachtoffer worden van een cyberaanval, dan kun je op de Hackhelpdesk vinden wat je kunt doen om de schade te beperken en herstel in gang te zetten.


4) Zie je iets verdachts? Maak altijd een melding

Het is belangrijk om altijd melding te maken van verdachte situaties of strafbare feiten zoals ladingdiefstal. Zelfs als het lijkt alsof de politie er niets mee kan, jouw melding kan het ontbrekende puzzelstukje zijn om criminelen aan te pakken en jouw gestolen goederen te vinden. Meldingen kunnen ook volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

 

Evenementen

Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten voor ondernemers in de logistieke -en transportsector.

Organiseer je zelf een bijeenkomst of veiligheidsdag en wil je graag dat PVO hier een aandeel in neemt en ook aanwezig is? Neem dan contact op met ons via info@pvo-brabant-zeeland.nl of vul dit formulier in.

Bent u geholpen met deze informatie?