Skip Navigation or Skip to Content

Recreatiegebied

Zorg voor een veilig recreatiegebied

Recreatiegebieden zijn aantrekkelijk voor criminelen doordat het een redelijk anonieme omgeving is met beperkt toezicht. Hierdoor worden onder andere vakantieparken regelmatig misbruikt voor witwassen, vastgoedfraude, drugsproductie, illegale bewoning en arbeids- en seksuele uitbuiting. Drugsproductie (XTC labs en hennepkwekerijen) komt ook regelmatig voor en kan zorgen voor brand en ontploffingsgevaar. Daarnaast neemt dit geweld, afpersing en bedreigingen met zich mee.

Wat kun je als ondernemer doen om dit te voorkomen?

1) Wees je bewust van de signalen en risico’s

Herken jij criminaliteit in jouw omgeving? Hier lees je waar je dit aan kunt herkennen. Daarnaast organiseren wij regelmatig bijeenkomsten waarin je uitleg krijgt over de signalen en wat je als ondernemer kunt doen om het recreatiegebied veilig te houden. Weet jij bijvoorbeeld hoe een drugslab ruikt? Hier vind je de aankomende evenementen. Voor jou als ondernemer is dit gratis. Wil je als gemeente of ondernemersvereniging samen een bijeenkomst organiseren of wil je dat wij een presentatie hierover geven? Neem contact op met René Nouwens of vul dit formulier in.

2)  Bescherm je bedrijf tegen cybercriminaliteit

Een cyberaanval kan niet alleen je bedrijfsvoering stilleggen, maar ook leiden tot ernstige reputatieschade en in sommige gevallen zelfs tot faillissement. Het is daarom belangrijk om je systemen en gegevens goed te beveiligen en de bewustwording van je medewerkers op dit gebied te vergroten. Voor meer informatie over hoe je dit kunt doen, bezoek onze themapagina over cybercrime. Word je toch slachtoffer, dan kun je op de Hackhelpdesk vinden wat je kunt doen om de schade te beperken en herstel in gang te zetten.

3) Verdachte situatie? Meld het!

Zie je verdachte situaties in jouw omgeving of ben je benaderd door criminelen? Meld dit dan bij de wijkagent of via 0900-8844. Liever anoniem melden? Dit kan via Meld Misdaad Anoniem. Neem contact op met Team Criminele Inlichtingen wanneer je signalen opvangt over een ernstig misdrijf.

Evenementen

Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten. Deelname is voor jou als ondernemer gratis. Meld je hier aan voor een van onze evenementen. Wil je zelf een bijeenkomst organiseren met ons of wil je dat wij een presentatie geven? Neem dan contact op met René Nouwens of vul dit formulier in.

Bent u geholpen met deze informatie?