Bedrijventerrein
Zo houd je jouw bedrijventerrein veilig
Is jouw bedrijf gevestigd op een bedrijventerrein? Dan kun je te maken krijgen met inbraken, vandalisme, cybercrime of ondermijnende criminaliteit. Verloedering en onveiligheid binnen een bedrijventerrein kunnen een succesvolle bedrijfsvoering behoorlijk in de weg zitten. Hoe pak je als ondernemer deze problemen aan?
Wat kun je als ondernemer doen?
1) Werk samen met andere ondernemers, gemeente, politie en brandweer
Deze problemen kun je niet alleen zelf oplossen. Ook de gemeente, politie en brandweer kunnen dit niet alleen. Wil je problemen binnen een bedrijventerrein echt goed aanpakken? Dan vereist dit een goede samenwerking tussen publieke en private partijen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een traject voor het Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen (KVO-B). Dit keurmerk helpt je om met alle betrokken partijen (ondernemers, gemeente, politie en brandweer) afspraken te maken met betrekking tot overlast, criminaliteit en onderhoud. Wil jij dit opstarten voor jouw bedrijventerrein? Neem contact op met Ted Strik of vul dit formulier in.
2) Leer van experts en ervaringsdeskundigen
Wanneer je als ondernemer slachtoffer wordt van criminele activiteiten zoals diefstal, fraude of cyberaanvallen dan kan dit je direct financieel raken. De kosten van herstel zijn vaak hoog, zowel in geld als in tijd. Eenmaal getroffen door criminaliteit kan dit de reputatie van je bedrijf schaden. Klanten en partners kunnen hun vertrouwen in jou verliezen, wat weer lastig te herstellen is. Daarnaast heeft zo’n gebeurtenis natuurlijk ook een grote persoonlijke impact. Het is belangrijk dat jij als ondernemer weet welke risico’s je loopt en hoe je jezelf, jouw bedrijf en je medewerkers hiertegen kan beschermen. Wij organiseren daarom veiligheidsavonden om ondernemers op bedrijventerreinen hierover te informeren. Experts, sprekers en ervaringsdeskundigen delen praktische tips en strategieën om je bedrijf weerbaarder te maken. Zo ben jij voorbereid! Hier zie je of er een veiligheidsavond bij jou in de buurt wordt georganiseerd. Wil je dit organiseren voor jouw bedrijventerrein? Neem contact op met Ted Strik of vul dit formulier in.
3) Besteed aandacht aan het onderwerp veiligheid binnen je ondernemersvereniging
Veiligheid is slechts een van de vele uitdagingen waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Logisch dat het niet bovenaan je lijstje staat. Toch heeft het grote impact als je bedrijf slachtoffer wordt van criminaliteit. Het helpt al door aandacht te besteden aan het onderwerp veiligheid binnen je ondernemersvereniging. Ook hier kunnen wij je bij ondersteunen. Wil je weten wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met Ted Strik of vul dit formulier in.
4) Bescherm je bedrijf tegen cybercriminaliteit
Een cyberaanval kan niet alleen je bedrijfsvoering stilleggen, maar ook leiden tot ernstige reputatieschade en in sommige gevallen zelfs tot faillissement. Het is daarom belangrijk om je systemen en gegevens goed te beveiligen en de bewustwording van je medewerkers op dit gebied te vergroten. Voor meer informatie over hoe je dit kunt doen, bezoek onze themapagina over cybercrime. Word je toch slachtoffer, dan kun je op de Hackhelpdesk vinden wat je kunt doen om de schade te beperken en herstel in gang te zetten.
5) Zie je iets verdachts? Meld het!
Zie je verdachte situaties in jouw omgeving of ben je benaderd door criminelen? Meld dit dan bij de wijkagent of via 0900-8844. Liever anoniem melden? Dit kan via Meld Misdaad Anoniem. Neem contact op met Team Criminele Inlichtingen wanneer je signalen opvangt over een ernstig misdrijf.
Evenementen
Wij organiseren regelmatig veiligheidsavonden. Deelname is voor jou als ondernemer gratis. Meld je hier aan voor een van onze evenementen. Wil je als gemeente of ondernemersvereniging zelf een bijeenkomst organiseren met ons? Neem dan contact op met Ted Strik, projectleider Bedrijventerrein.